HJEM‎ > ‎

Meddelelser/artikler

Ubuntu Randers flytter

indsendt 27. feb. 2017 10.55 af Brian Lund Friis

Vi skal flytte.

Fra torsdag den 2 marts bliver vores møder afholdt i Andreas huset, adressen er Hadsundvej 81. Det er den tidligere præstebolig.
Der er indgang både fra hadsundvej og fra bagsiden, på bagsiden er der også gode parkeringsmuligheder.
Se kort her

Installation af Deb, tar.gz, tar.gz2 filer

indsendt 25. jan. 2014 11.23 af Brian Lund Friis

Her er en lille guide til hvordan de forskelle typer filer installeres.

Ubuntu Aarhus

indsendt 11. jan. 2014 14.39 af Brian Lund Friis

Så er der oprettet en side til Ubuntu Aarhus.

Irc Kanal #Linux-Randers

indsendt 30. sep. 2013 13.55 af Brian Lund Friis

Der er oprettet en irc kanal for Linux Randers.Har du spørgsmål til Linux Randers kan du spørge løs, vi vil forsøge at besvare dem efter bedste evne.Har du i forvejen en irc client installeret, skal du bare tilføje kanalen #Linux-Randers.Har du ikke en irc client kan du bruge vores web baserede udgave i stedet #Linux-Randers.

Steam til Linux

indsendt 29. sep. 2013 16.27 af Brian Lund Friis

Gabe Newell, direktør af Valve som ejer Steam, udtalte i går ved LinuxCon at "Linux is the future of gaming", altså at Linux er fremtiden for gaming.

YouTube-video

Vigtigt ny adresse

indsendt 4. maj 2013 16.25 af Brian Lund Friis   [ opdateret 7. maj 2013 01.49 ]

Så holder vi endnu engang flyttedag, Den ny adresse  er Husarvej 20 i kælderen.Lokalerne skulle minde om dem i nr 32..
https://maps.google.dk/maps?q=Husarvej+20,+Randers&hl=da&ie=UTF8&sll=55.869147,11.228027&sspn=3.575953,10.821533&oq=husarvej+20&hnear=Husarvej+20,+8930+Randers,+Randers+N%C3%98&t=m&z=16

Linux vs. Windows

indsendt 31. mar. 2013 04.48 af Ole Mose   [ opdateret 31. mar. 2013 05.12 ]

Slagsmålet vil sikkert aldrig tage en ende og meget er sagt i kampen mod Windows fra os Linux brugeres side. Jeg har netop været igennem en process, hvor jeg skulle installere såvel en Linux distro, som en Windows distro på min computer. Lad mig derfor bidrage lidt til "krigen" med nogle af mine oplevelser i den forbindelse.WinUpdate_1.png

Jeg har en helt almindelig laptop computer, med præinstalleret Windows Home Premium. Påsken skulle bruges til at få den om-installeret med en Linux og så Windows 7 under Virtual Box. Efter nogle overvejelser, valgte jeg at bruge Zorin OS - blot for at prøve noget nyt. Zorin er en Linux distro, som bygger på Ubuntu, der ellers er mit foretrukne OS.

Efter at have taget sikkerhedskopier af de nødvendige filer og områder, indsatte jeg min Zorin installations DVD. Efter mindre end en time, var jeg kørende med en fuldt fungerende computer.

Jeg underviser og i den forbindelse er jeg tvunget til at bruge Windows. Derfor installerede jeg Virtual Box og installerede en Windows 7 - Pro under denne. Det begyndte jeg på i går. Her til morgen efter vel samlet 8 timer, er jeg i færd med at downloade endnu en opdatering i en tilsyneladende uendelig række af opdateringer - OG genstarter. Det er endda ikke så galt, når det sker under Virtual Box. Så kan det hele foregå i baggrunden, mens man kan bruge tiden på noget andet i Linux. Havde det været en "rigtig" installation, havde man kun kunnet vente - og vente og vente - uden at vide, hvor langt man var kommet i rækken af besynderlige opdateringer. Når Flash, Java, antivirus og andre 3. parts programmer installeres, så har de hver især deres egne opdateringssystemer, som hver især skal tjekke efter opdateringer under startWinUpdateFejl_0.png og afbryde med blinkende pop-up vinduer og deres "ekstremt vigtige" meddelelser.

Under Linux er det meste samlet i en elegant og diskret meddelelse, som man vælger, når det passer brugeren - ikke når det passer programmerne.

Når man så efter utallige opdateringer i Windows møder denne fejl, der viser, at "noget" er gået galt, er man jo stærkt i tvivl, om det her kommer til at forfølge en resten af installationens tid? I tilfældet er det angiveligt en Office opdatering (MS Access), men hvor er det dårligt lavet.

At man overhovedet skal genstarte computeren så ofte i Windows, skyldes, at operativsytemet er opbygget, så det læser informationer om drivere ved start. I modsætning hertil læser Linux og andre OSer løbende deres driverlister. Derfor er der ikke behov for genstart ved den slags opdateringer. Kun når der kommer nye kerner til Linux, hvilket er den grundlæggende enhed i ethvert operativsystem, skal man også genstarte Linux. Men det sker ikke dagligt, eller bare ugentligt.

Jeg er så glad for Linux og andre åbne operativsystemer. Verden er simpelthen blevet et bedre sted på grund af disse. Jeg ville ønske, at andre brugere kunne få den samme positive oplevelse, som jeg har haft gennem tiden med Linux. Linux betyder mere for den 3. verden end utallige u-landsprojekter har gjort. I Brasilien, Kina, Indien og Afrika er Linux et vitalt grundlag for, at selv fattige kan få en chance for at udvide deres viden og indsigt. Det kan gøres, uden man betaler store afgifter til Microsoft blot for at få adgang til noget, som er vores fælles viden.

Vigtigt ny adresse

indsendt 8. mar. 2013 11.53 af Brian Lund Friis

Hej vi er flyttet til ny adresse, indtil videre mødes vi:

Nørrebrogade 138 Kælderen,der er trappe nedgang for enden af blokken..

https://maps.google.com/maps?q=N%C3%B8rrebrogade+138,+Randers,+Danmark&hl=da&ie=UTF8&geocode=+&oq=N&hnear=N%C3%B8rrebrogade+138,+8930+Randers,+Randers+N%C3%98,+Danmark&t=m&z=15

Forslag til 2013

indsendt 29. dec. 2012 06.50 af Brian Lund Friis

Hej Alle
ja så tager vi lige straks fat på et nyt år, der er kommet lidt forslag till hvad vi skal beskæftige os med i det nye år,ud over at der naturligvis gives support til dem som behøver det.Af forslag er der indtil videre :

Brug af terminalen

Brug af fjernskrivebord

Brug af Gimp

Fra installation til funktionsdygtig maskine (nemid youtube komogvind) osv.

Hvordan laver man en hjemmeside.

Hvordan installere og opsætter man en hjemme server.

(U)EFI,Grub, Præinstallations opsætninger, 

Partioner.

Så der er nok at tage fat på, skulle du have flere forslag er du velkommen til at sende en mail.
Vi har jo også fået oprettet en maillingsliste,Ønsker du at komme på den eller bare vil maile et emne, kan det gøres på:
linux-randers(snabelaf)zorin-os.dk

ZorinOs

indsendt 23. mar. 2012 18.15 af Brian Lund Friis   [ opdateret 31. mar. 2012 15.48 ]

Hvad er ZorinOs


YouTube-video


1-10 of 10